Beslissingen pro forma zitting in zaak Holleeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beslissingen pro forma zitting in zaak Holleeder
Amsterdam , 16 september 2015

De twee zussen en de ex-vriendin van Holleeder worden op korte termijn niet op een openbare terechtzitting gehoord. Dat heeft de rechtbank bepaald naar aanleiding van een verzoek van de officieren van justitie in deze zaak. Die willen de drie vrouwen in december of januari ter terechtzitting horen, mede in verband met het nog lopende hoger beroep in de zaak Passage.

De rechtbank vindt dat echter te vroeg, omdat het dossier dan nog niet compleet zal zijn. Bovendien verwacht de rechtbank dat het zal gaan om lange en intensieve verhoren die beter in de beslotenheid van het kabinet van de rechter-commissaris kunnen plaatsvinden. Dat zou volgens de rechtbank kunnen inhouden dat de getuigen eerder door het gerechtshof tijdens het onderzoek Passage worden gehoord. Dat is echter een consequentie die onlosmakelijk verbonden is met de fase waarin beide processen zich op dit moment bevinden.
 
De raadsman heeft aangegeven dat verdachte een verklaring wenst af te leggen over datgene wat de vrouwen hebben verteld. Het heeft dan ook de voorkeur van de rechtbank dat de verhoren van de getuigen na die verklaring zullen plaatsvinden.
 
De rechtbank wijst de vordering tot gevangenneming van Holleeder toe. Naast de al bestaande beschuldigingen acht de rechtbank voldoende ernstige bezwaren aanwezig voor de betrokkenheid van verdachte bij de moord op Endstra en poging moord op Denneboom, alsook bij de moord op Van Hout en doodslag van Ter Haak.
 
De rechtbank verwijst de zaak terug naar de rechter-commissaris. Die zal beslissen over de inhoudelijke onderzoekswensen van de officieren van justitie en de verdediging.
 
De zaak wordt aangehouden tot 4 december 2015 om 10.00 uur, dan vindt de volgende pro forma zitting plaats.

Meer informatie
Voor vragen kunt u bellen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 020 - 5412882.

Uitspraken

Meest gelezen berichten