Laden...

Beslissingen rechtbank Amsterdam in strafzaak Marengo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beslissingen rechtbank Amsterdam in strafzaak Marengo
Amsterdam, 20 mei 2020

De rechtbank heeft gisteren beslissingen genomen met betrekking tot de voorlopige hechtenis van een deel van de verdachten in de strafzaak Marengo. De verzoeken tot opheffing dan wel schorsing van de voorlopige hechtenis zijn gedaan tijdens de pro-formazitting op 18 en 19 mei 2020. Dit is een samenvatting van deze beslissingen.

​Voorlopige hechtenis loopt door voor de verdachten, op één na

De voorlopige hechtenis van alle verdachten wiens zaak op 18 en 19 mei is behandeld loopt door, met uitzondering van de voorlopige hechtenis van Charif el A.

Zijn voorlopige hechtenis wordt geschorst. De rechtbank is van oordeel dat de ernstige bezwaren voor de voorlopige hechtenis nog steeds aanwezig zijn. De onderzoeksgrond vervalt; de grond geschokte rechtsorde is nog steeds aanwezig.

In het geval van El A. wees de raadsman echter op zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden, waaronder zijn (met medische stukken onderbouwde) verslechterde psychische gezondheid. De rechtbank neemt daarbij ook in aanmerking dat de rol van verdachte, zoals die uit het dossier naar voren lijkt te komen, geringer is dan die van medeverdachten.

De voorlopige hechtenis van de verdachte wordt geschorst met ingang van vrijdag 22 mei 2020 om 10.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken