Laden...

Beslissingen rechtbank horen kroongetuige strafzaak Marengo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beslissingen rechtbank horen kroongetuige strafzaak Marengo
Amsterdam, 06 februari 2024
De rechtbank heeft op de extra zitting van 6 februari, naar aanleiding van de recent door het Openbaar Ministerie gevoegde stukken, op onderzoekswensen van de verdediging beslissingen genomen over het horen van de kroongetuige. 

Omdat het gaat om nieuwe stukken, waar de verdediging niet eerder onderzoekswensen over heeft kunnen indienen, heeft de rechtbank de verzoeken (materieel) getoetst aan het verdedigingsbelangcriterium, voor zover het op de nieuwe stukken betrekking heeft. De rechtbank ziet het verdedigingsbelang van Said R. en heeft zijn verzoek toegewezen. Ook kan in het verhoor aan de orde komen of dit wat de kroongetuige betreft alle berichten zijn dan wel of er nog meer berichten zijn geweest.

Het tweede verzoek van de verdediging van Said R. om de kroongetuige te horen over aan wie hij de telefoon heeft meegegeven wordt niet toegewezen. Dit onderwerp is al eerder aan de orde geweest.

De rechtbank heeft h
et verzoek van de verdediging van Mohamed R. om de kroongetuige te ondervragen afgewezen. Er is door zijn verdediging niet voldoende onderbouwd waarom de kroongetuige over de nieuwe stukken ondervraagd zou moeten worden.

Overige onderzoekswensen

De rechtbank neemt zo snel mogelijk een beslissing over de andere onderzoekswensen van de verdediging.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam via mail.

Uitspraken