Bouw nieuwe rechtbank Amsterdam feestelijk van start

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Bouw nieuwe rechtbank Amsterdam feestelijk van start
Amsterdam, 24 oktober 2017

Vandaag ging, in aanwezigheid van medewerkers van de rechtbank Amsterdam, het Rijksvastgoedbedrijf, de Raad voor de Rechtspraak, omwonenden en het consortium NACH, de symbolische eerste paal van de nieuwe rechtbank Amsterdam de grond in. Hiermee is de bouw officieel gestart.

De prefab betonnen paal werd door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen voorzien van een handtekening waarna deze in een stalen buispaal in de grond zakte. Na toespraken van Roger Mol, directeur Transacties & Projecten Rijksvastgoedbedrijf, Henk Naves, president rechtbank Amsterdam, managing director Willem Stitselaar van Macquarie namens het consortium NACH en Ton Hillen, CEO Heijmans namens NACH DBMO, werd gezamenlijk het glas geheven.

Ruim 800 palen

Tot december dit jaar worden ruim 800 ‘hek-combi-palen’ aangebracht. Dit zijn stalen buispalen die, nadat ze op de juiste diepte zijn geboord, voorzien worden van prefab betonnen palen. Deze werkwijze minimaliseert hinder van de heiwerkzaamheden voor de directe omgeving.

Bouwen tot eind 2020

De grootste rechtbank van ons land verrijst op de huidige locatie aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit onder andere zittingszalen, verhoorkamers, een cellengebied en kantoren. In 2020 wordt de nieuwe rechtbank opgeleverd. Begin 2021 wordt het gebouw in gebruik genomen.

Timelapse van sloop tot eerste paal

De markante witte torens van de oude rechtbank werden de afgelopen maanden gesloopt. Hoe dat in z'n werk ging is terug te zien in deze timelapse.

Publiek Private Samenwerking

De nieuwe rechtbank wordt gerealiseerd door middel van een Publiek Private Samenwerking. Het Rijksvastgoedbedrijf is de opdrachtgever van het nieuwbouwproject. Consortium NACH (New Amsterdam Court House) is verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. Voor meer informatie kijk op www.denieuwerechtbank.amsterdam.

Uitspraken

Meest gelezen berichten