Laden...

Rechtbank start volgende maand met extra kantonrolzittingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Rechtbank start volgende maand met extra kantonrolzittingen
Amsterdam, 31 augustus 2020

Door de coronamaatregelen zijn sinds maart van dit jaar veel kanton-dagvaardingszaken aangehouden. Om de achterstand weg te werken, start de rechtbank op 30 september met het houden van extra kantonrolzittingen.

Dagvaardingen uitgebracht tot en met 6 april 2020

Op de extra rolzittingen worden zaken behandeld met dagvaardingen die zijn uitgebracht tot en met 6 april 2020. De rechtbank roept gedaagden op om mondeling dan wel schriftelijk te reageren op de eerder uitgebrachte dagvaarding. De rechtbank start met 100 gedaagden per rolzitting (50 om 13.30 uur en 50 om 14.30 uur). Afhankelijk van het opkomstpercentage wordt dit aantal bijgesteld.
In de zaken waarin de gedaagde partij niet verschijnt, komt een rolmededeling: de eisende partij wordt dan in de gelegenheid gesteld om de gedaagde bij exploot op te roepen tegen een in de rolmededeling bepaalde datum. De kosten van dit oproepingsexploot komen voor rekening van de Staat. In de rolmededeling staat hoe deze kosten kunnen worden gedeclareerd. Als de gedaagde partij juist is opgeroepen en niet uiterlijk op die datum reageert wordt verstekvonnis gewezen.

Dagvaarding uitgebracht vanaf 7 april 2020

Op de rolzitting van 3 augustus is gestart met het inlopen van zaken met dagvaardingen die zijn uitgebracht vanaf 7 april 2020. In reguliere zaken zal de achterstand medio september zijn ingelopen. Voor de zorgbulkzaken zal dat medio november zijn.

De informatie in dit bericht is eerder ook gedeeld met deurwaarders en de Orde van advocaten.

Uitspraken