Laden...

Celstraffen tot 7 jaar voor onder meer seksuele uitbuiting jonge meisjes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Celstraffen tot 7 jaar voor onder meer seksuele uitbuiting jonge meisjes
Amsterdam, 16 november 2023
Een 39-jarige man is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor mensenhandel van een destijds 16-jarig meisje en een meerderjarige jonge vrouw. Hij was hoofdverdachte in de zaak. Hij pleegde ook ontuchtige handelingen met het minderjarige slachtoffer en stal een telefoon met geweld van een klant. Hij moet de slachtoffers van seksuele uitbuiting schadevergoedingen betalen variërend van ruim 16.000 euro tot ruim 60.000 euro. 

Een eveneens 39-jarige man en een 23-jarige vrouw worden veroordeeld voor mensenhandel voor het faciliteren van seksafspraken met het minderjarige meisje. Zij krijgen respectievelijk 180 dagen gevangenisstraf waarvan 176 dagen voorwaardelijk en 120 uur taakstraf, en 70 dagen gevangenisstraf, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Voor zijn rol in deze zaak wordt een 51-jarige man veroordeeld tot 16 weken gevangenisstraf waarvan 15 weken voorwaardelijk. Daarnaast krijgt hij een taakstraf van 120 uur en moet hij 200 euro schadevergoeding betalen.

Faciliteren seksafspraken met minderjarige

De 39-jarige chauffeur bracht het meisje een aantal keer van en naar seksafspraken en ontving daar een vergoeding voor. De 23-jarige vrouw heeft de prostitutiewerkzaamheden van het slachtoffer mede gefaciliteerd door seksafspraken te maken en samen met haar naar een seksafspraak te gaan. Zij werd in die tijd zelf ook seksueel uitgebuit. In die zin is zij zowel dader als slachtoffer. 

Tegen betaling verrichten van seksuele handelingen

De 51-jarige man is veroordeeld omdat hij als klant tegen betaling seksuele handelingen verrichtte met het 16-jarige meisje. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Uitspraken