Digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken voor alle vreemdelingenadvocaten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken voor alle vreemdelingenadvocaten
Amsterdam , 12 oktober 2015

Vanaf 19 oktober kunnen alle vreemdelingenadvocaten asiel- en bewaringszaken digitaal indienen. De zaak wordt dan behandeld bij één van de 7 rechtbanken die digitaal werken: Amsterdam, Limburg, Noord-Holland, Noord-Nederland, Oost-Brabant, Overijssel, Zeeland West-Brabant. Het digitaal indienen van asiel- en bewaringszaken is nog vrijwillig. Als de wetgeving voor digitaal procederen is aangenomen door het parlement, wordt digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken verplicht voor advocaten.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De Rechtspraak organiseert 5 voorlichtingsbijeenkomsten, verspreid over Nederland, over het digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken. Tijdens de bijeenkomst zal aan de hand van een presentatie en demonstratie worden uitgelegd hoe het systeem werkt, wat een advocaat nodig heeft om digitaal te kunnen procederen en hoe een (digitale) zitting verloopt. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. 

Data en locaties voorlichtingsbijeenkomsten

Datum / Tijd /  Locatie /  Adres
Di 27-10  17.15-19.30  Rb Amsterdam  Parnassusweg 220, Amsterdam
Di 3-11  16.00-18.00  Rb Overijssel  Schuurmanstraat 2, Zwolle
Do 5-11  16.00-18.00 Rb Gelderland  Walburgstraat 2-4, Arnhem
Ma  09-11 17.15-19.30  Rb Oost-Brabant Leeghwaterlaan 8, ‘s-Hertogenbosch
Di  01-12 16.00-18.00  Rb Rotterdam  Wilhelminaplein 100-125, Rotterdam

Advocaten kunnen zich aanmelden voor de datum en locatie die het beste schikt. Zij kunnen zich vóór 20 oktober aanmelden met een e-mail naar kei@rechtspraak.nl, onder vermelding van de kantoornaam en de namen van de personen die komen. Administratieve ondersteuning en/of secretaresses zijn ook welkom, aangezien zij ook met het systeem te maken gaan krijgen. Als er specifieke vragen zijn, kunnen deze in de aanmeldingsmail worden vermeld.

Ervaring opdoen met digitaal procederen

Omdat de digitale procedure voor asiel- en bewaringszaken nog niet verplicht is, kunnen vreemdelingenadvocaten vanaf 19 oktober zelf kiezen welke zaken zij digitaal willen indienen. Op die manier kunnen zowel vreemdelingenadvocatuur als Rechtspraak in een rustig tempo wennen aan digitaal procederen.

Vanaf medio januari 2016 sluiten ook de overige rechtbanken Gelderland, Den Haag, Midden-Nederland en Rotterdam aan. 

Meer weten over digitaal indienen asiel- en bewaringszaken? Kijk op rechtspraak.nl/modernisering

Uitspraken

Meest gelezen berichten