Laden...

Eerste pro-formazitting strafzaak 26Hendon

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Eerste pro-formazitting strafzaak 26Hendon
Amsterdam, 03 oktober 2022

Op donderdag 13 oktober vindt in de rechtbank Amsterdam de eerste pro-formazitting plaats in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries. 

In deze zaak staan drie verdachten terecht voor moord in vereniging. Twee van de verdachten staan ook terecht voor deelname aan een organisatie met het oogmerk het plegen van (terroristische) misdrijven.

Pro-formazitting

De zitting start om 13.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280.

Tijdens de pro-formazitting zal in ieder geval worden gesproken over de stand van het onderzoek en over eventuele onderzoekswensen van de advocaten van de drie verdachten. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. 

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 12 oktober om 10.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden via 035 677 80 52 of productie@nos.nl.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in de rechtbank zelf. Vanwege de privacy van de betrokkenen en de veiligheid, is er geen livestream van de zitting.

In de rechtbank worden voor belangstellenden meerdere zittingszalen als videozaal ingericht. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is niet mogelijk om een plek te reserveren. Hoewel de rechtbank zich ervoor inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is. 

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen
In de gehele rechtbank geldt een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozaal voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Meer informatie over de zaak kunt u vinden via www.rechtspraak.nl/peterrdevries.

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.


Uitspraken