Laden...

Eerste pro-formazitting strafzaak 26Mandel: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Eerste pro-formazitting strafzaak 26Mandel: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 04 januari 2022

Op donderdag 20 januari 2022 vindt in de rechtbank Amsterdam de eerste pro-formazitting plaats in de strafzaak 26Mandel, waarin advocaat Youssef T. terechtstaat. De zitting start om 09.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280.

Strafzaak 26Mandel

Verdachte Youssef T. wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij als advocaat van Ridouan T., verdachte in het Marengoproces, ernstige strafbare feiten heeft gepleegd.

Pro-formazitting

Tijdens de pro-formazitting zal in ieder geval gesproken worden over de stand van het onderzoek en over eventuele onderzoekswensen van de advocaten van T. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. 

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 17 januari om 12.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden. 

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in een videozaal in de rechtbank. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden.

Door de coronamaatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Hoewel de rechtbank zich ervoor inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is. Enkele dagen voor de zitting ontvangt u bericht of u de zitting bij kunt wonen. 

In verband met de privacy van de betrokkenen is er geen livestream van de zitting.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt voor publiek een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozaal voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken