Laden...

Eerste zittingen nieuwe rechtbank Amsterdam: 3 mei

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Eerste zittingen nieuwe rechtbank Amsterdam: 3 mei
Amsterdam, 03 maart 2021

Op 3 mei 2021 vinden de eerste zittingen plaats in de nieuwe rechtbank Amsterdam. Oorspronkelijk zou de rechtbank op 1 maart 2021 verhuizen, maar vanwege een latere oplevering van het nieuwe gebouw is dit 3 mei geworden.

Voordat de rechtbank op 3 mei de eerste zittingen start, is er een testperiode gepland. De rechtbank test dan samen met medewerkers en andere betrokkenen uitvoerig de dagelijkse praktijk in het nieuwe gebouw aan de Parnassusweg 280. Zo worden onder meer looproutes, een ontruiming, ontvangst van bezoekers en procespartijen, en ook verschillende soorten zittingen getest.

Na die testperiode neemt de rechtbank op 3 mei het nieuwe gebouw in gebruik, zeer waarschijnlijk gelden dan nog de coronamaatregelen. Vlak voor de verhuizing komen op Rechtspraak.nl filmpjes voor pers, publiek en procespartijen met daarin een digitale rondleiding door de nieuwe rechtbank.

Uitspraken