Laden...

Extra verhoor kroongetuige Marengo: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Extra verhoor kroongetuige Marengo: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 27 november 2020

Op donderdag 10 december vindt vanaf 10.00 uur in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp een zitting plaats in de strafzaak Marengo. De kroongetuige zal dan worden gehoord in de zaak van verdachte Mohamed R. Journalisten en belangstellenden die de zitting willen bijwonen dienen zich van tevoren aan te melden.

Extra verhoor

Tijdens de afgelopen pro forma diende de verdediging van Mohamed R. een verzoek in om de kroongetuige te mogen horen in de zaak van hun cliënt. Volgens de verdediging was dat noodzakelijk om een verzoek te kunnen doen over de voorlopige hechtenis van hun cliënt. De rechtbank stemde op 17 november 2020 met het verzoek in.

Aanwezigheid van de media

Als gevolg van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor journalisten in de Bunker zeer beperkt. Daarom wordt in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam een videozaal voor de pers ingericht. Aan de hand van het aantal aanmeldingen en de beschikbare capaciteit worden de media over de twee locaties verdeeld.

Journalisten die de zittingen willen volgen, dienen zich voor dinsdag 8 december om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Geef daarbij aan of u de zitting het liefste bij wil wonen in de Bunker of op de Parnassusweg.

Aanwezigheid van publiek

Vanwege de coronamaatregelen is de Bunker niet voor publiek toegankelijk. Belangstellenden kunnen de zitting wel volgen in de videozaal voor de pers, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn. Publiek dient zich uiterlijk 2 werkdagen voorafgaand aan de zittingsdag aan te melden via publiek.rechtbank.amsterdam@rechtspraak.nl. Meer informatie vindt u op de coronapagina van de rechtbank.

​Beeld- en geluidsopnames

Uit veiligheidsoverwegingen mogen van het verhoor geen beeld- en/of geluidsopnames worden gemaakt. Ook in de rechtbank is het maken van opnames verboden.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op https://www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken