Laden...

Gevolgen coronamaatregelen voor uit- en overleveringszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Gevolgen coronamaatregelen voor uit- en overleveringszaken
Amsterdam, 17 maart 2020

De sluiting van de Rechtspraak heeft ook gevolgen voor de behandeling van uit- en overleveringsverzoeken door de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de rechtbank Amsterdam. 

Uit- en overleveringszaken aangemerkt als niet urgent

Uit- en overleveringszaken worden in de komende periode (in ieder geval tot en met 6 april) in principe als niet-urgent aangemerkt. Dit betekent dat de meeste zittingen komen te vervallen.

Bij de planning van uit- en overleveringszaken na deze periode krijgen zaken die vanwege de coronamaatregelen zijn vervallen waar mogelijk voorrang.

Incidentele kwesties

Voor incidentele kwesties (denk aan wettelijk geldende termijnen) is een extra raadkamer op donderdag beschikbaar. De reguliere IRK-raadkamer op vrijdag gaat gewoon door.

Op verzoek van de partij die daarbij het meeste belang heeft, kan op raadkamer besloten worden om een specifieke zaak alsnog als urgent aan te merken. Dat betekent dat de zaak dan alsnog op zitting wordt geplaatst en inhoudelijk kan worden behandeld.

Uitspraken