Laden...

Henk Naves nieuwe president rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Henk Naves nieuwe president rechtbank Amsterdam
Amsterdam, 17 april 2015

Mr. H.C. (Henk) Naves wordt met ingang van 1 juli 2015 de nieuwe president van de rechtbank Amsterdam. De ministerraad heeft op voorstel van de minister van Veiligheid en Justitie besloten hem voor te dragen voor benoeming.

Naves volgt C.M.T. (Carla) Eradus op die, zoals medio 2012 afgesproken bij de Herziening Gerechtelijke Kaart, na twee termijnen van zes jaar op 1 juli de rechtbank Amsterdam gaat verlaten vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Naves (55 jaar) is momenteel nog president van de rechtbank Gelderland en was eerder voorzitter van het gerechtsbestuur in de rechtbanken Oost-Nederland en Breda. Daarvoor was hij sectorvoorzitter in de rechtbanken Rotterdam en Amsterdam en vicevoorzitter van het College van beroep studiefinanciering in Groningen en rechter in de rechtbank Den Haag.

Hij startte zijn rechterlijke loopbaan als raio na al ervaring te hebben opgedaan in juridische functies buiten de Rechtspraak.

Uitspraken