Laden...

Het oordeel van de rechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Het oordeel van de rechter
Amsterdam, 06 december 2024

De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. Iedere week selecteren we een aantal van de belangrijkste en meest opvallende uitspraken per rechtsgebied.

Straf - Jeugddetentie en leerstraf voor bedreigen en drugbezit

5 december - Een 20-jarige man is veroordeeld tot 2 maanden jeugddetentie en 50 uur leerstraf omdat hij van 13 juni 2024 tot en met 16 augustus 2024 zijn toenmalige vriendin en haar naasten ernstig bedreigde via de telefoon en voiceberichten. De man krijgt ook een contactverbod. Daarnaast is hij veroordeeld voor het bezit van ruim 600 gram MDMA en het witwassen van 2395 euro. Hij is vrijgesproken van het veroorzaken van een ontploffing op 16 augustus 2024 in Diemen. Hij verklaarde dat hij toen bij zijn vriendin was en het dossier bevat geen aanknopingspunten waaruit blijkt dat de man met die ontploffing te maken heeft. Uit het reclasseringsadvies blijkt dat hij problemen heeft met impulsiviteit en oorzaak en gevolg niet goed kan inzien. De leerstraf dient om de kans te verkleinen dat hij opnieuw de fout ingaat.  

Lees de volledige uitspraak:
ECLI:NL:RBAMS:2024:7535

Bestuur - Tijdelijke daklozenopvang in Centrum toegestaan

28 november - De tijdelijke winteropvang van dak- en thuislozen op een locatie in het Centrum van Amsterdam mag er komen. De gemeente Amsterdam had hiervoor een vergunning verleend. Een stichting die opkomt voor de belangen van binnenstadbewoners had verzocht de vergunning te schorsen. De stichting gaf aan bang te zijn voor overlast door de nieuwe opvanglocatie in een wijk die al extreem overbelast is. De voorzieningenrechter heeft een belangenafweging gemaakt en geoordeeld dat de belangen van de gemeente om zo snel mogelijk onderdak te kunnen bieden aan een grote groep dak- en thuislozen in dit geval zwaarder wegen dan de belangen van de stichting in het kader van de te verwachten overlast. De voorzieningenrechter heeft het verzoek van de stichting daarom afgewezen. 

Lees de volledige uitspraak:

Uitspraken