Laden...

Rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Amsterdam
 
 
 

 

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom. Journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren aan te melden.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. Er is één loket open voor zaken die niet op afstand kunnen worden afgehandeld.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Momenteel vinden zittingen vooral online plaats of ze worden uitgesteld. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Openingstijden kasbalie

Maandag-vrijdag: 8.30-16.30 uur

Algemeen telefoonnummer

088 - 361 70 00

Bezoekadres

Parnassusweg 220 (hoofdingang: toren G aan de Fred. Roeskestraat)
1076 AV Amsterdam
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Nieuws rechtbank Amsterdam  Nieuws rechtbank Amsterdam

 

 

Beslissingen rechtbank Amsterdam in strafzaak MarengoBeslissingen rechtbank Amsterdam in strafzaak Marengohttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Beslissingen-rechtbank-Amsterdam-in-strafzaak-Marengo.aspxAmsterdam19-5-2020 22:00:00<p>De rechtbank heeft gisteren beslissingen genomen met betrekking tot de voorlopige hechtenis van een deel van de verdachten in de strafzaak Marengo. De verzoeken tot opheffing dan wel schorsing van de voorlopige hechtenis zijn gedaan tijdens de pro-formazitting op 18 en 19 mei 2020. Dit is een samenvatting van deze beslissingen.</p>
Rechtbank Amsterdam opent zittingszalen in WTCRechtbank Amsterdam opent zittingszalen in WTChttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Amsterdam-opent-zittingszalen-in-WTC.aspxAmsterdam17-5-2020 22:00:00<p>Vanwege de coronacrisis houdt de rechtbank Amsterdam vanaf vandaag ook zittingen in vier zalen van het World Trade Center (WTC) Amsterdam. <br>De rechtbank behandelt hier met name kantonzaken, maar ook handels- en bestuursrechtzaken. </p>
Het oordeel van de rechter Het oordeel van de rechter https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Het-oordeel-van-de-rechter-18-mei.aspxAmsterdam17-5-2020 22:00:00<p>De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. <br>Deze week hebben we 7 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied geselecteerd.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Amsterdam.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.