Holleeder ook vast voor (poging) moord Mieremet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Holleeder ook vast voor (poging) moord Mieremet
Amsterdam, 14 december 2015

Er zijn ook voor de poging tot moord en de moord op Mieremet voldoende ernstige bezwaren tegen Holleeder. Hij blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank Amsterdam bepaald.

Rechter-commissaris

Daarnaast bepaalt de rechtbank dat de getuigen A. Holleeder, S. Holleeder en A. den Hartog eerst bij de rechter-commissaris worden gehoord.

Het Openbaar Ministerie (OM) had de rechtbank nogmaals verzocht de vrouwen op korte termijn op een openbare zitting te laten getuigen. De rechtbank acht het van doorslaggevend gewicht dat de getuigen in deze fase van het strafproces intensief kunnen worden bevraagd over hetgeen zij eerder tegenover de politie hebben verklaard. Daarvoor leent zich bij uitstek de beslotenheid van het kabinet van de rechter-commissaris.

Anonieme getuigen

De raadsman van Holleeder had verzocht de anonieme getuige Q5 op een openbare zitting te horen, maar ook die moet van de rechtbank bij de rechter-commissaris worden gehoord.

De rechtbank bepaalt daarnaast dat het OM niet hoeft aan te geven welke CI(E) informatie in het dossier afkomstig is van de getuigen Q5 en C. Volgens de rechtbank bestaat het risico dat dan informatie wordt prijsgegeven die kan leiden tot de identificatie van de getuigen. Gezien het zwaarwegend veiligheidsbelang van deze anonieme getuigen dient een dergelijk risico te worden uitgesloten. Voor drie andere getuigen bepaalt de rechtbank dat het OM wel duidelijk moet maken welke informatie deze getuigen aan de CI(E) hebben verstrekt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten