Laden...

Vrijspraak voor alle verdachten in fraudezaak KPMG-pand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Vrijspraak voor alle verdachten in fraudezaak KPMG-pand
Amsterdam, 05 april 2019

De vier personen die werden verdacht van fraude rond de bouw van het KPMG-kantoor in Amstelveen zijn vrijgesproken van alle verdenkingen. Dat geldt ook voor de twee bedrijven die in deze zaak waren aangeklaagd.

De betrokkenen werden verdacht van het doen van onjuiste aangiften voor de vennootschapsbelasting. Zij zouden kosten voor de inrichting van het nieuwe kantoor en een zogenoemde realisatievergoeding hebben aangemerkt als kostenpost, terwijl het volgens het Openbaar Ministerie in werkelijkheid om verkapte winstuitdelingen zou zijn gegaan. Ook zouden de betrokkenen een valse overeenkomst en valse facturen hebben opgesteld.

Fraude niet bewezen

De rechtbank oordeelt dat er te weinig aanknopingspunten zijn waaruit blijkt dat de opgevoerde kostenposten in werkelijkheid winstdelingen betroffen. Daardoor kan ook niet worden geconcludeerd dat de mannen onjuiste aangiften voor de vennootschapsbelasting hebben gedaan. De realisatieovereenkomst en de facturen blijken niet vals te zijn: er is dus ook geen sprake van valsheid in geschrift of van witwassen van de realisatievergoeding.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken