Laden...

Informatie voor de pers over pro-formazitting Pulheim (zaak Derk Wiersum)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Informatie voor de pers over pro-formazitting Pulheim (zaak Derk Wiersum)
Amsterdam, 27 maart 2020

Op woensdag 1 april vindt om 13.30 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg een korte pro-formazitting plaats in de strafzaak Pulheim, over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal journalisten aanwezig zijn. Publiek wordt niet toegelaten.

In de strafzaak Pulheim staan drie verdachten terecht. Tijdens de komende pro forma zullen de zaken worden behandeld van Giërmo B. en van de 31-jarige man die afgelopen januari als derde verdachte werd aangehouden.

Korte zitting

Vanwege de coronamaatregelen zal de zitting zeer kort zijn. In beide zaken zal alleen de vraag aan de orde zijn of de voorlopige hechtenis wel of niet dient voort te duren. Anders dan gebruikelijk zal niet uitgebreid worden ingegaan op de stand van het onderzoek. De beslissingen van de rechtbank over de voorlopige hechtenis worden later op de dag gepubliceerd op rechtspraak.nl.

Accreditatieregeling voor de pers

In verband met corona kan slechts een zeer beperkt aantal journalisten tot de zitting worden toegelaten. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor maandag 30 maart om 16.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. U hoort daarna zo spoedig mogelijk of u bij de zitting aanwezig kunt zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl/pulheim of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

Meer informatie over de coronamaatregelen van de Rechtspraak vindt u op www.rechtspraak.nl/coronavirus.

Uitspraken