Laden...

Inhoudelijke behandeling rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Inhoudelijke behandeling rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 29 december 2023

Op 23, 24, 26, 30 en 31 januari, 2, 7, 8, 9, 28, 29 februari en 1 maart 2024  vindt de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaken Iraklia en Hendon, over de dood van Peter R. de Vries. De zittingen vinden in verband met de beschikbare ruimte in de zittingszaal plaats in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp. De zittingsdagen van 23, 24, 26 en 30 januari, 28, 29 februari en 1 maart 2024 starten om 9:30 uur.
De zittingsdagen van 31 januari, 2, 7, 8 en 9 februari 2024 (pleidooien) zullen om 9:00 uur starten.

Achtergrond

Er staan meerdere verdachten terecht. De vermoedelijke schutter en de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto (onderzoek Iraklia), en de vermoedelijke opdrachtgever(s) en andere betrokkenen bij de schietpartij (onderzoek Hendon). Op 3 november 2022 is tijdens een regiezitting onder andere beslist dat de strafzaken tegen de verdachten in het onderzoek Iraklia opnieuw worden aangevangen en dat het dossier Hendon wordt gevoegd in de strafzaken tegen de verdachten in Iraklia, en vice versa. De rechtbank behandelt de strafzaken tegen de verdachten in beide onderzoeken sindsdien gelijktijdig. 

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 19 januari om 12.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Beeld en geluid van de zitting op 23, 30 en 31 januari is beschikbaar via de pool, die in handen is van de NOS. Media kunnen rechtstreeks contact met de NOS opnemen via productie@nos.nl of 035-6778052. De pool voor de overige dagen wordt na de eerste zittingsdag bekend gemaakt.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zittingen volgen in een van de videozalen in de rechtbank aan de Parnassusweg 280. Er is geen livestream van de zittingen. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is niet mogelijk om een plek te reserveren. Hoewel de rechtbank zich inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt zonder toestemming een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Meer informatie over de zaak en het programma van de inhoudelijke behandeling staat op: www.rechtspraak.nl/peterrdevries. U kunt ook een e-mail sturen.

Uitspraken