Laden...

Inhoudelijke behandeling rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Inhoudelijke behandeling rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 13 mei 2022

Op dinsdag 7 en woensdag 15 juni 2022 vindt in de rechtbank Amsterdam de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak Iraklia, over de dood van Peter R. de Vries. Op maandag 30 mei is er ook nog een laatste pro-formazitting in de zaak. De zitting start alle dagen om 10.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280. 

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de behandeling van de zaak volgen in een van de videozalen in de rechtbank. In verband met de privacy van de betrokkenen is er geen livestream van de zitting.

In de gehele rechtbank geldt voor publiek een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Informatie voor de pers

Journalisten die de pro-formazitting en/of de inhoudelijke behandeling van de zaak willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen. 

Voor de zitting van 30 mei is aanmelden mogelijk tot woensdag 25 mei om 12.00 uur. Aanmelden voor de inhoudelijke behandeling van 7 en 15 juni kan tot uiterlijk dinsdag 31 mei om 12.00 uur.  

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden. 

Meer informatie

Meer informatie over de zaak staat op www.rechtspraak.nl/peterrdevries

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken