Laden...

Inhoudelijke behandeling strafzaak Douglasville: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Inhoudelijke behandeling strafzaak Douglasville: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 17 januari 2022

Op woensdag 26 januari 2022 start om 9.30 uur de inhoudelijke behandeling van de strafzaak Douglasville (zeecontainers Wouwse Plantage). Ook op 2, 7, 8, 9 en 11 februari zijn er zittingsdagen gepland. De zittingen vinden plaats in de extra beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam-Osdorp. Journalisten en belangstellenden die de zitting willen volgen, dienen zich hiervoor vooraf aan te melden.

Planning

Alle zittingsdagen starten om 9.30 uur. De planning is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen): 

  • 26 januari en 2 februari: bespreking van de feiten
  • 7 februari: requisitoir Openbaar Ministerie
  • 8 februari: pleidooien verdediging
  • 9 februari: pleidooien verdediging en repliek OM
  • 11 februari: dupliek verdediging en laatste woord

Accreditatieregeling voor de pers

In verband met de coronamatregelen kan slechts een beperkt aantal journalisten tot de Bunker worden toegelaten. Indien het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, dan zal de zitting ook te volgen zijn in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg via een live videoverbinding. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor maandag 24 januari om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie van de rechtbank Amsterdam via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Videozaal voor publiek

In verband met de coronamaatregelen wordt er in de Bunker geen publiek toegelaten. Belangstellenden kunnen de zitting volgen in een videozaal in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg. Belangstellenden kunnen zich tot twee werkdagen voor de zitting aanmelden via het online aanmeldformulier.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088-3611440 of via e-mail.

Uitspraken