Laden...

Inhoudelijke behandeling strafzaak Orinus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Inhoudelijke behandeling strafzaak Orinus
Amsterdam, 03 maart 2021

Op 8, 9, 10, 15, 17 en 18 maart 2021 vindt de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak Orinus, tegen verdachte Richard R. Pers en publiek dienen zich van tevoren voor de zitting aan te melden.

Locatie en programma

De zittingen starten iedere dag om 9.00 uur. De zittingen van 8, 9, 10, 15 en 17 maart worden gehouden in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Op 18 maart vindt de zitting plaats op het Justitieel Complex Schiphol.

De planning voor de behandeling is als volgt, onder voorbehoud van wijzigingen:
8 en 9 maart: Behandeling van de feiten
10 maart: Eerste deel requisitoir
15 maart: Tweede deel requisitoir
17 maart: Pleidooi
18 maart: repliek, dupliek en laatste woord

Aanwezigheid van de media

Als gevolg van het coronavirus is de ruimte in de Bunker en op Schiphol beperkt. Indien nodig is de zaak daarom ook te volgen via een live videoverbinding in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Journalisten die de zittingen willen volgen, dienen zich voor vrijdag 5 maart om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Aanwezigheid van publiek

Ook publiek dient zich van tevoren aan te melden. De ruimte voor publiek is beperkt: belangstellenden kunnen alleen worden toegelaten indien er na toelating van de pers nog plaatsen op de publieke tribune beschikbaar zijn.

Opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting in de Bunker alleen geluidsopnames worden gemaakt. Media die hiervan gebruik willen maken kunnen contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken