Laden...

Komende pro-formazitting Marengo informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Komende pro-formazitting Marengo informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 31 januari 2020

De komende pro-forma van de strafzaak Marengo wordt uitgebreid met één extra zittingsdag: de rechtbank behandelt de zaak op 27 en 28 februari en op 6 maart. De zittingen vinden plaats in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Extra zittingsdag voor zaak Ridouan T.

In verband met het grote aantal verdachten, de veiligheidsmaatregelen en de daarmee samenhangende logistiek wordt de zaak tegen verdachte Ridouan T. op vrijdag 6 maart 2020 afzonderlijk behandeld. Deze zitting start om 10.00 uur. De week ervoor, op donderdag 27 en vrijdag 28 februari, bespreekt de rechtbank de zaken van de overige 16 verdachten die deel uitmaken van Marengo. Op deze dagen start de zitting om 09.00 uur.

Anders dan eerder vermeld, wordt de pro-forma niet behandeld in het Justitieel Complex Schiphol, maar in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. Publiek kan de zitting alle dagen volgen in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam, via een live videoverbinding (zie ook hieronder: informatie voor publiek).

Informatie voor de pers: accreditatieregeling

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren te accrediteren. Ook voor het bijwonen van de zitting op de Parnassusweg via de live videoverbinding is accreditatie nodig. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 25 februari om 12.00 uur en uitsluitend per e-mail.

Informatie voor de pers: beeld- en geluidsopnames

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers heeft de rechtbank besloten dat van de zitting alleen geluidsopnames mogen worden gemaakt. Beeldopnames van de zitting zijn niet toegestaan. Media die geluid van de zitting willen opnemen, dienen hiervoor vooraf toestemming te krijgen van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

In de hal van de Bunker mogen door journalisten wel interviews op camera worden opgenomen. Ook hier geldt dat dit alleen mag na toestemming van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam. Zonder toestemming is het verboden om foto’s, video’s en geluidsopnames te maken. Overtreding van de regels leidt tot uitsluiting.

Informatie voor publiek: live videoverbinding, geen toegang tot de Bunker

De behandeling van de zaak is openbaar, maar vanwege de beperkte capaciteit van de Bunker wordt publiek daar niet toegelaten. Belangstellenden kunnen de zitting volgen in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam, via een live videoverbinding. Het is niet nodig om u vooraf aan te melden. Wel moet u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. De zaal gaat alle dagen kort voor de start van de zitting open voor publiek. De rechtbank is gevestigd aan de Parnassusweg 220, de hoofdingang ligt aan de Fred. Roeskestraat.

In de gehele rechtbank aan de Parnassusweg is het ten strengste verboden om foto’s, video’s en geluidsopnames te maken. In de videozaal moeten mobiele telefoons en andere (draagbare) communicatiemiddelen worden uitgeschakeld en opgeborgen. Houdt u zich hier niet aan, dan wordt u uit de zaal verwijderd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

Zie ook: strafzaak Marengo

Uitspraken