Laden...

Manager vangt bot in zaak tegen Afrojack

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Manager vangt bot in zaak tegen Afrojack
Amsterdam, 30 mei 2018

Een artiestenmanager moet de belangen van zijn cliënt vooropstellen en die van zichzelf daaraan ondergeschikt maken. Daar komt de uitspraak van de rechtbank Amsterdam in het kort op neer – in een zaak waarin de voormalige manager van DJ Afrojack eiste dat de DJ zich zou houden aan een eerder gesloten overeenkomst. Maar omdat de ex-manager Afrojack daarbij niet goed heeft geadviseerd, hoeft die de gemaakte afspraken niet na te komen.

​Samenwerkingsovereenkomst

De voormalige manager eiste in de rechtszaak van Afrojack een schadevergoeding van meer dan 7 miljoen euro en eiste daarnaast dat de DJ zich zou houden aan een samenwerkingsovereenkomst die het tweetal een aantal jaar geleden sloot. Die overeenkomst behelsde onder meer dat de toenmalige manager voor de helft aandeelhouder zou worden in een bedrijf waar de DJ al zijn niet-Afrojack gerelateerde activiteiten in onderbracht. Tegelijkertijd zou Afrojack voor 1 miljoen euro aandelen kopen in het bedrijf van de manager.

Zorgplicht geschonden

Een manager heeft een zorgplicht en moet de belangen van zijn artiest behartigen. Een manager en een artiest hebben weliswaar tot op zekere hoogte altijd een tegenstrijdig belang (bijvoorbeeld als het gaat om het loon van de manager), maar de afspraken in deze samenwerkingsovereenkomst gingen veel verder. Omdat de toenmalige manager zijn cliënt daarover niet goed heeft geadviseerd – en ook nooit heeft aangeraden een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen – heeft hij zijn zorgplicht ten aanzien van zijn cliënt geschonden. De DJ hoeft de samenwerkingsovereenkomst met hem niet na te leven en de DJ mocht ook de managementovereenkomst met zijn ex-manager opzeggen.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken