Laden...

April-zittingen strafzaak Marengo: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > April-zittingen strafzaak Marengo: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 29 maart 2021

Op 7, 9, 12 en 16 april 2021 vinden er in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp weer zittingen plaats in de strafzaak Marengo. Pers en publiek dienen zich voor alle zittingsdagen in deze maand vooraf aan te melden.

Programma

Na de start op 22 maart jl. gaat de rechtbank op 7 april verder met het verhoor van de kroongetuige ten aanzien van algemene onderwerpen. Op 9 april wordt de kroongetuige ondervraagd door de verdediging van verdachte Ridouan T. Op 12 april wordt de kroongetuige ondervraagd door de verdediging van verdachte Mohamed R. De zitting op 16 april wordt een regiezitting.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zittingen in april willen volgen, dienen zich voor vrijdag 2 april 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie van de rechtbank Amsterdam via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Geef daarbij aan welke zittingsdagen u wilt bijwonen. Geaccrediteerde pers ontvangt enkele dagen voor elke zittingsdag informatie over hoe en waar de zitting kan worden gevolgd.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in een videozaal. U dient zich voor iedere zittingsdag vooraf aan te melden via https://aanmeldenpubliek.rechtspraak.nl/. Aan de hand van het aantal beschikbare plaatsen wordt bepaald hoeveel publiek kan worden toegelaten. Let op: wordt uw aanvraag gehonoreerd, dan dient u zich bij aankomst te identificeren. De naam waarmee u zich bij ons aanmeldt, dient gelijk te zijn aan de naam die vermeld staat op uw identiteitsbewijs. Houd hier dus rekening mee bij het invullen van het aanmeldformulier.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op de dossierpagina over Marengo of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088-3611440 of info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken