Laden...

Verdachten Marengo blijven in voorlopige hechtenis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Verdachten Marengo blijven in voorlopige hechtenis
Amsterdam, 02 juli 2021

Alle vier de verdachten in de strafzaak Marengo voor wie tijdens de afgelopen regiezitting een verzoek was gedaan om de voorlopige hechtenis op te heffen of te schorsen, blijven vastzitten. Het verzoek tot wijziging van de schorsingsvoorwaarden van een vijfde, reeds geschorste verdachte, zodat hij contact zou kunnen hebben met zijn broer, is ook afgewezen. Dat heeft de rechtbank vandaag beslist.

De verzoeken tot opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis werden gedaan tijdens de regiezitting van afgelopen dinsdag.

Voorlopige hechtenis duurt voort

De rechtbank komt tot de conclusie dat er ten aanzien van alle verdachten nog altijd voldoende ernstige bezwaren en gronden zijn om de voorlopige hechtenis voort te laten duren.

Beslissing onderzoekswensen volgen nog

Tijdens de regiezitting werden door de raadslieden ook diverse onderzoekswensen ingediend. Daarover zal de rechtbank op een later moment beslissingen nemen.

Vervolg zittingen na de zomer

De komende maanden zijn er in Marengo geen zittingen. Op dinsdag 14 september wordt de behandeling van de strafzaak voortgezet.

Meer informatie​

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl
Uitspraken