Rechtbank heft voorlopige hechtenis van één van de verdachten moord Djordy Latumahina op

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Rechtbank heft voorlopige hechtenis van één van de verdachten moord Djordy Latumahina op
Amsterdam, 22 maart 2018

De rechtbank heft per direct de voorlopige hechtenis op van Tony D., een van de mannen die verdacht werd van het doodschieten van Djordy Latumahina. Hoewel de vonnissen in deze zaak pas op 9 mei aanstaande worden uitgesproken, is de rechtbank van oordeel dat hij niet langer in voorlopige hechtenis kan worden gehouden. De rechtbank ziet nu onvoldoende bewijs om hem voor de tenlastegelegde moord (en pogingen daartoe) te veroordelen. Daarom moet hij op vrije voeten worden gesteld.

Van een tweede verdachte in de zaak, Giovanni D., die al eerder na 24 weken voorlopige hechtenis was geschorst, heeft de rechtbank bepaald dat hij lang genoeg vast heeft gezeten. Dit betekent dat hij niet langer een enkelband hoeft te dragen. Hij wordt verdacht van heling van auto’s.

Andere verdachten

De overige 4 verdachten die in voorlopige hechtenis zitten, blijven vastzitten.

M​eer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten