Laden...

PowNed moet ex-burgemeester schadevergoeding betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > PowNed moet ex-burgemeester schadevergoeding betalen
Amsterdam, 31 augustus 2016

PowNed moet Onno Hoes schadevergoeding betalen voor het uitzenden van gesprekken tussen de ex-burgemeester van Maastricht en een 20-jarige mediastudent. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vandaag bepaald.

Twitter

Hoes had de student in oktober 2014 via Twitter ontmoet en een paar keer met hem in een restaurant afgesproken. Hoes was in december 2013 in opspraak gekomen door een uitzending van SBS 6, waarin hij zoenend met een 24-jarige man was afgebeeld.
De gemeenteraad van Maastricht had naar aanleiding daarvan met Hoes afgesproken dat hij de gemeente niet opnieuw in diskrediet zou brengen.

Onrechtmatig

Volgens de rechtbank Amsterdam mocht PowNed nagaan of Hoes zich aan deze afspraak zou houden en voor het opnemen van de gesprekken ook verborgen apparatuur gebruiken. De ontmoetingen tussen Hoes en de 20-jarige student brachten echter geen misstand aan het licht. PowNed handelde daarom onrechtmatig door de gesprekken uit te zenden en daarbij ook nog beelden en geluiden te manipuleren.

Schadevergoeding

Hoes heeft door de uitzending van PowNed materiële en immateriële schade opgelopen. Deze moet nog worden vastgesteld. PowNed moet verder alle opnamen van haar sites verwijderen. De 20-jarige student, die over zijn ontmoetingen met Hoes had geblogd, hoeft geen schadevergoeding te betalen.

Uitspraken