Laden...

Pro-formazitting Pulheim 13 mei: informatie voor de pers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting Pulheim 13 mei: informatie voor de pers
Amsterdam, 07 mei 2020

Op woensdag 13 mei vindt om 13.30 uur op Justitieel Complex Schiphol een pro-formazitting plaats in de strafzaak Pulheim, over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal journalisten aanwezig zijn. Publiek wordt niet toegelaten.

In de strafzaak Pulheim staan drie verdachten terecht. Tijdens de komende pro forma wordt alleen de zaak behandeld van één van hen: Anouar T.

Accreditatieregeling voor de pers

In verband met corona kan slechts een beperkt aantal journalisten tot de zitting worden toegelaten. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor maandag 11 mei om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. U hoort daarna zo spoedig mogelijk of u bij de zitting aanwezig kunt zijn.

Vanwege de beperkte ruimte kunnen alleen verslaggevers en tekenaars worden toegelaten. Eventuele interviews dienen buiten te worden opgenomen.

Audio-opname van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers heeft de rechtbank besloten dat van de zitting alleen geluidsopnames mogen worden gemaakt. Beeldopnames van de zitting zijn niet toegestaan. De audiopool is in handen van de NOS. Voor aanmelden en inlichtingen kunt u met hen contact opnemen via beeldmateriaal.journaal@nos.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl/pulheim of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

Meer informatie over de coronamaatregelen van de Rechtspraak vindt u op www.rechtspraak.nl/coronavirus.

Uitspraken