Laden...

Pro-formazitting Pulheim 23 april: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting Pulheim 23 april: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 14 april 2021

Op vrijdag 23 april start om 10.00 uur een pro-formazitting in de strafzaak Pulheim, over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. De zitting vindt plaats in de extra beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam-Osdorp. Journalisten en belangstellenden die de zitting willen volgen, dienen zich hiervoor vooraf aan te melden.

In de strafzaak Pulheim staan drie verdachten terecht. Tijdens de komende pro forma worden alleen de zaken van verdachten Giërmo B. en Moreno B. behandeld.

Accreditatieregeling voor de pers

In verband met corona kan slechts een beperkt aantal journalisten tot de Bunker worden toegelaten. In de rechtbank aan de Parnassusweg kan de zitting worden gevolgd via een live videoverbinding. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor woensdag 21 april om 10.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via e-mail.

Beperkte ruimte voor publiek

Door de coronamaatregelen is de ruimte voor publiek beperkt. Belangstellenden die de zitting vanuit de videozaal willen volgen kunnen zich tot twee werkdagen voor de zitting aanmelden via het aanmeldformulier op rechtspraak.nl.

Audio-opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting alleen geluidsopnames worden gemaakt. Beeldopnames zijn niet toegestaan. Media die geluid van de zitting willen opnemen, dienen hiervoor vooraf toestemming te krijgen van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze rechtszaak op www.rechtspraak.nl/pulheim. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

 

Uitspraken