Laden...

Pro-formazitting Pulheim 24 juni: informatie voor de pers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting Pulheim 24 juni: informatie voor de pers
Amsterdam, 17 juni 2020

Op woensdag 24 juni start om 9.00 uur in de Bunker in Amsterdam-Osdorp een pro-formazitting in de strafzaak Pulheim, over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal journalisten aanwezig zijn. Publiek wordt niet toegelaten.

In de strafzaak Pulheim staan drie verdachten terecht. Tijdens de komende pro-forma worden de zaken behandeld van twee van hen: Giërmo B. en Moreno B.

Accreditatieregeling voor de pers

In verband met corona kan slechts een beperkt aantal journalisten tot de Bunker worden toegelaten. Indien nodig zal in de rechtbank aan de Parnassusweg een videozaal worden ingericht. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor maandag 22 juni om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Audio-opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers heeft de rechtbank besloten dat van de zitting alleen geluidsopnames mogen worden gemaakt. Beeldopnames zijn niet toegestaan. Media die geluid van de zitting willen opnemen, dienen hiervoor vooraf toestemming te krijgen van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl/pulheim of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

Meer informatie over de coronamaatregelen van de Rechtspraak vindt u op www.rechtspraak.nl/coronavirus.

Uitspraken