Laden...

Pro-formazitting Pulheim 8 december: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting Pulheim 8 december: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 30 november 2020

Op dinsdag 8 december start om 9.30 uur een pro-formazitting in de strafzaak Pulheim, over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. De zitting vindt plaats in de extra beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam-Osdorp. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich hiervoor vooraf aan te melden.

In de strafzaak Pulheim staan drie verdachten terecht. Tijdens de komende pro forma worden de zaken van alle drie de verdachten gelijktijdig behandeld.

Accreditatieregeling voor de pers

In verband met corona kan slechts een beperkt aantal journalisten tot de Bunker worden toegelaten. Indien nodig zal in de rechtbank aan de Parnassusweg een videozaal worden ingericht. Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor maandag 7 december om 10.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Beperkte ruimte voor publiek

Door de coronamaatregelen is de ruimte voor publiek beperkt. Belangstellenden die de zitting willen bijwonen kunnen zich tot twee werkdagen voor de zitting aanmelden via publiek.rechtbank.amsterdam@rechtspraak.nl.

Meer informatie vindt u ook op de speciale coronapagina van de rechtbank Amsterdam.

Audio-opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting alleen geluidsopnames worden gemaakt. Beeldopnames zijn niet toegestaan. Media die geluid van de zitting willen opnemen, dienen hiervoor vooraf toestemming te krijgen van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze rechtszaak op www.rechtspraak.nl/pulheim. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

Uitspraken