Laden...

Pro-formazitting rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 30 april 2024

Op woensdag 15 mei 2024 vindt een pro-formazitting plaats in de strafzaken Iraklia en Hendon, over de dood van Peter R. de Vries. De zitting start om 10.00 uur in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp.

Achtergrond

Er staan meerdere verdachten terecht. De vermoedelijke schutter en de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto (onderzoek Iraklia), en de vermoedelijke opdrachtgever(s) en andere betrokkenen bij de schietpartij (onderzoek Hendon). De rechtbank behandelt de strafzaken tegen de verdachten in beide onderzoeken gelijktijdig. 

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 10 mei om 12.00 uur. 

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zittingen volgen in een van de videozalen in de rechtbank aan de Parnassusweg 280. Er is geen livestream van de zittingen. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is niet mogelijk om een plek te reserveren. Hoewel de rechtbank zich inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt zonder toestemming een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Meer informatie over de zaak en het programma van de inhoudelijke behandeling staat op: www.rechtspraak.nl/peterrdevries. U kunt ook een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken