Laden...

Pro-formazitting rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 16 december 2022

Op vrijdag 6 januari 2023 vindt een pro-formazitting plaats in de strafzaken Iraklia en Hendon, over de dood van Peter R. de Vries. De zitting start om 09.30 uur in de rechtbank Amsterdam, aan de Parnassusweg 280.

Pro-formazitting

Er zijn meerdere verdachten aangehouden in verband met de dood van Peter R. de Vries: de vermoedelijke schutter en de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto (onderzoek Iraklia), en de vermoedelijke opdrachtgever(s) en andere betrokkenen bij de schietpartij (onderzoek Hendon). Op 3 november 2022 is tijdens een regiezitting onder andere beslist dat de strafzaken tegen de verdachten in het onderzoek Iraklia opnieuw wordt aangevangen en dat het dossier Hendon wordt gevoegd in de strafzaken tegen de verdachten in Iraklia, en vice versa. De rechtbank zal de strafzaken tegen de verdachten in beide onderzoeken (Iraklia en Hendon) in het vervolg gelijktijdig behandelen. 

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 3 januari om 12.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden via 035 677 80 52 of productie@nos.nl.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in een van de videozalen in de rechtbank. In verband met de privacy van de betrokkenen is er geen livestream van de zitting. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is niet mogelijk om een plek te reserveren. Hoewel de rechtbank zich ervoor inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt zonder toestemming een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Meer informatie over de zaak staat op www.rechtspraak.nl/peterrdevries. U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken