Laden...

Pro-formazitting Marengo augustus: informatie voor de pers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting Marengo augustus: informatie voor de pers
Amsterdam, 30 juli 2020

Op 11, 12 en 13 augustus (met een uitloopdag op 27 augustus) vindt op Justitieel Complex Schiphol een pro-formazitting plaats in de strafzaak Marengo. Journalisten die de zitting willen bijwonen dienen zich van tevoren aan te melden. Vanwege de coronamaatregelen kan publiek helaas niet worden toegelaten.

Tijdens de pro forma worden de zaken van alle 17 verdachten in Marengo gelijktijdig behandeld. De zitting begint alle dagen om 10.00 uur. Als gevolg van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor journalisten op JCS beperkt. Daarom wordt ook in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam een videozaal voor de pers ingericht.

Accreditatieregeling

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich voor donderdag 6 augustus om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting alleen geluidsopnames worden gemaakt. Media die hiervan gebruik willen maken kunnen hiervoor contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie. In de rechtbank aan de Parnassusweg mogen geen beeld- of geluidsopnames worden gemaakt.

​Meer informatie

Lees meer over Marengo op www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of via e-mail.

Uitspraken