Laden...

Quote hoeft artikel over VVD-senator niet te rectificeren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Quote hoeft artikel over VVD-senator niet te rectificeren
Amsterdam, 25 april 2019

Quote hoeft een artikel over VVD-senator Anne-Wil Duthler niet te rectificeren. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.

Op 15 maart 2019 plaatste Quote een artikel over Duthler, waarin stond dat een geldeiser, een leverancier van software, voor ruim 9 ton beslag had gelegd op bankrekeningen van het bedrijf van Duthler. De leverancier hoopte op deze manier zijn geld te krijgen. Volgens het artikel zou Duthler vanuit een chique pand in Den Haag een ingewikkelde kluwen van een tiental BV’s runnen. Tussen deze BV’s zou met geld geschoven worden. Duthler zou onvoldoende onderscheid maken tussen haar verschillende functies. Zij zou schimmig zakendoen en steeds andere petten opzetten, aldus Quote.

Schade aan eer en goede naam

Duthler had een rectificatie gevorderd omdat het artikel volgens haar misleidend is en schade toebrengt aan haar eer en goede naam. De voorzieningenrechter is echter van oordeel dat Quote voldoende onderzoek heeft verricht en Duthler voldoende gelegenheid heeft geboden om haar kant van het verhaal te vertellen. Hetgeen Quote over Duthler schrijft, vindt voldoende steun in de feiten.

Publiek figuur

Bovendien moet een publiek figuur meer kritiek dulden dan iemand zonder publieke functie. Het handelen van de senator (ook buiten de Kamer) kan invloed hebben op haar functioneren als volksvertegenwoordiger. Het artikel levert dus een bijdrage aan het actuele maatschappelijk debat over de integriteit van Kamerleden.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken