Laden...

Rechtbank Amsterdam start met strafzittingen in de avond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Rechtbank Amsterdam start met strafzittingen in de avond
Amsterdam, 08 september 2020

De rechtbank Amsterdam houdt deze en volgende maand elke donderdag politierechterzittingen in de avonduren. Met de extra zittingen dringt de rechtbank de achterstanden terug die zijn ontstaan door de coronamaatregelen eerder dit jaar.

Iedere donderdagavond vier politierechterzittingen

In september en oktober vinden er iedere donderdag van 17.30 tot 21.00 uur vier politierechterzittingen plaats. Iedere zitting omvat de behandeling van meerdere politierechterzaken. De zittingen worden gehouden in de rechtbank aan de Parnassusweg en zijn, na aanmelding, toegankelijk voor pers en publiek. Het is voor het eerst dat de rechtbank Amsterdam op deze schaal avondzittingen houdt.

Meer zittingscapaciteit

 In de eerste maanden van de coronacrisis heeft de rechtbank zo veel mogelijk zaken schriftelijk of online behandeld. Veel zaken die niet op deze manier konden worden afgehandeld, moesten worden uitgesteld. Vanaf mei kon het aantal fysieke zittingen in de rechtbank weer worden opgevoerd. Sindsdien werkt de rechtbank hard aan het terugdringen van de opgelopen achterstand. Dat gebeurt niet alleen met avondzittingen, maar onder andere ook met het vergroten van de zittingscapaciteit: vier zalen in het Amsterdamse World Trade Center zijn tijdelijk als zittingslocatie aangewezen voor een deel van de zaken in kanton, handel en bestuursrecht.

Uitspraken