Roekeloos en fataal rijgedrag in Aalsmeer: 2,5 jaar cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Roekeloos en fataal rijgedrag in Aalsmeer: 2,5 jaar cel
Amsterdam, 29 september 2017

De man die op 13 september 2015 in Aalsmeer een 23-jarige man doodreed en een vrouw van 18 jaar zwaar verwondde, krijgt 2,5 jaar celstraf. Ook krijgt hij een rijontzegging van 5 jaar.

In een slip

De 46-jarige man had teveel gedronken en reed die nacht veel te hard over de smalle Oosteinderweg in de richting van Aalsmeer. De slachtoffers hadden feest gevierd na de jaarlijkse pramenrace in Aalsmeer en fietsten naar huis. De auto van de man raakte in een slip en heeft de fietsers geraakt, met noodlottige gevolgen.

Roekeloos

De man is roekeloos geweest, oordeelt de rechtbank. Hij wist van de pramenrace en het feest daarna. Hij rekening had moeten houden met tegemoetkomende fietsers. De straf (die even hoog is als de eis van de officier van justitie) dient als vergelding van het onherstelbare leed dat hij de nabestaanden heeft aangedaan. Daarnaast maakt de rechtbank aan iedereen duidelijk dat zij dergelijk asociaal verkeersgedrag niet tolereert.

Onduidelijkheid

De rechtbank weet dat er soms onduidelijkheid bestaat over het strafrechtelijke begrip roekeloosheid. Deze onduidelijkheid zorgt soms voor onbegrip in verkeerszaken. In het vonnis wordt uitgelegd hoe de wet volgens de rechtbank moet worden uitgelegd.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken

Meest gelezen berichten