Laden...

Start inhoudelijke behandeling Marengo: informatie voor de pers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Start inhoudelijke behandeling Marengo: informatie voor de pers
Amsterdam, 02 februari 2021

Op maandag 15 februari start in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp de inhoudelijke behandeling van de strafzaak Marengo. Journalisten die de zitting willen bijwonen dienen zich van tevoren aan te melden.

Ook op 19 en 23 februari zijn zittingsdagen gepland. De overige zittingsdagen die al gepland zijn tot aan de zomer van dit jaar staan op de dossierpagina over Marengo. De zitting begint alle dagen om 10.00 uur.

Programma

Op de eerste zittingsdag worden alle verdachten in de gelegenheid gesteld om te reageren op de verdenkingen. Eventueel wordt ook al een start gemaakt met het verhoren van de kroongetuige. Ook op 19 en 23 februari staat het verhoor van de kroongetuige op het programma.

Aanwezigheid van de media

Als gevolg van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor journalisten in de Bunker beperkt. Daarom kan de zaak ook worden gevolgd in twee videozalen in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Aan de hand van het aantal aanmeldingen en de beschikbare capaciteit worden de media over de twee locaties verdeeld. De rechtbank spant zich ervoor in iedereen een plek te geven. Indien het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, kan het helaas noodzakelijk zijn om het aantal journalisten per medium te beperken.

Journalisten die de zittingen willen volgen, dienen zich voor dinsdag 9 februari 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Geef daarbij aan of u de zitting het liefste bij wilt wonen in de Bunker of in een van de videozalen.

Aanwezigheid van publiek: informatie volgt

Informatie over de mogelijkheden voor publiek om de zitting te volgen, volgt zo spoedig mogelijk op deze website.

Opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting in de Bunker alleen geluidsopnames worden gemaakt (m.u.v. de stemmen van de verdachten). Media die van deze mogelijkheid gebruik willen maken dienen zich vooraf aan te melden bij de afdeling Voorlichting & Communicatie. Zonder toestemming is het maken van opnames ten strengste verboden. Overtreding leidt tot uitsluiting. In de rechtbank aan de Parnassusweg mogen in het geheel geen beeld- of geluidsopnames worden gemaakt.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken