Laden...

Start inhoudelijke behandeling zaak tegen Willem Holleeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Start inhoudelijke behandeling zaak tegen Willem Holleeder
Amsterdam, 29 januari 2018

Op maandag 5 februari start bij de rechtbank Amsterdam de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder. De zitting begint om 10.00 uur en vindt plaats in de Bunker, Zuidermolenweg 1 in Amsterdam Osdorp. Publiek kan de zittingen bijwonen, maar alleen als er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

De zaak dient in februari ook op 8, 9, 12 en 13 februari, telkens vanaf 10.00 uur. Op 19, 20 en 23 februari begint de zitting om 13.30 uur. Alle data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De zittingen vinden telkens plaats in de Bunker in Amsterdam Osdorp. In totaal zijn er voor deze zaak, tot in de maand juli, ongeveer 60 zittingsdagen ingepland. Ook na de zomervakantie zijn er nog zittingen. De planning voor de rest van de maanden wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Zitting bijwonen als publiek

De behandeling van de zaak is openbaar. In principe is het dan ook mogelijk om de zittingen als publiek bij te wonen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen op de publieke tribune is echter beperkt en journalisten hebben voorrang op het algemene publiek. Gezien de grote mediabelangstelling voor deze zaak is er daarom geen garantie dat u naar binnen kunt.

Mobiele telefoon niet toegestaan

Alleen geaccrediteerde journalisten mogen hun mobiele telefoon mee het gebouw in nemen. Voor overige bezoekers is het mee naar binnen nemen van een mobiele telefoon niet toegestaan. Let op: er zijn in de Bunker geen kluisjes beschikbaar om uw telefoon in op te bergen.

Verbod beeld- en geluidsopnamen

Voor publiek én voor journalisten geldt in de gehele Bunker een verbod op het maken van beeld- en geluidsopnamen, op straffe van uitsluiting. Alleen media die voor het maken van beeld- en geluidsopnamen vooraf zijn geaccrediteerd mogen opnames maken.

Voor media: accreditatieregeling

Voor journalisten zijn beperkt plaatsen beschikbaar. U dient zich uiterlijk woensdag 31 januari te accrediteren. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl of 088 361 14 40.

Indien u wordt geaccrediteerd, dan geldt de accreditatie voor alle zittingsdagen in februari. De accreditatie is persoonsgebonden. U krijgt een plaats toegewezen op de tribune, mits geaccrediteerd én op vertoon van een geldig legitimatiebewijs of perskaart. Bij grote drukte kan het zijn dat er maar één plaats per medium beschikbaar is. Er is een perskamer beschikbaar waar journalisten kunnen werken.

Voor media: poolregeling beeld en geluid

Gezien de grote belangstelling van audiovisuele media zijn wij genoodzaakt een poolregeling in te stellen. Media kunnen beeld en geluid afnemen van deze poolcamera. Voor aanmelden en inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling productie van RTL Boulevard via
rtlblvd.productie@bluecircle.nl.

Uitspraken