Suzy Wong blijft voorlopig dicht na vondst handgranaten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Suzy Wong blijft voorlopig dicht na vondst handgranaten
Amsterdam, 11 juni 2018

Cocktailbar Suzy Wong moet het besluit van de burgemeester over heropening van haar deuren afwachten. De bar werd voor onbepaalde tijd gesloten nadat opnieuw een handgranaat voor de zaak was neergelegd, Een verzoek van Suzy Wong om nu al open te mogen, vooruitlopend op een nader besluit daarover van de burgemeester, is door de voorzieningenrechter afgewezen.

Twee incidenten

In januari en maart van dit jaar legden onbekenden een handgranaat voor de deur van de bar. Ook na de eerste keer is de zaak op last van de burgemeester gesloten. Na vier weken mocht Suzy Wong weer open. Na de tweede  handgranaat sloot de burgemeester de horecagelegenheid voor onbepaalde tijd, omdat het voor zowel de politie als de horeca-eigenaren onduidelijk was wat het motief van de dader of daders was.

Tijdelijke sluiting noodzakelijk

Hoewel de voorzieningenrechter begrijpt dat de sluiting grote (financiële) gevolgen heeft voor de eigenaren van de zaak, is het begrijpelijk dat de burgemeester – voordat de deuren opnieuw open mogen – nader onderzoek naar de incidenten laat doen. De burgemeester heeft voldoende toegelicht waarom het belang van de openbare orde op dit moment zwaarder moet wegen dan het belang van de ondernemers. Bovendien duurt dat onderzoek ook nog niet onredelijk lang.

Besluit wordt snel verwacht

De uitspraak van de rechter betekent dat Suzy Wong de beslissing van de burgemeester over heropening moet afwachten. Tijdens de behandeling van de zaak op 5 juni 2018 werd duidelijk dat deze beslissing op korte termijn wordt genomen en dat naar verwachting zal worden besloten dat de zaak, onder voorwaarden, heropend kan worden.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail aan: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten