Laden...

Tbs met voorwaarden voor steekpartij op Albert Cuyp

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Tbs met voorwaarden voor steekpartij op Albert Cuyp
Amsterdam, 02 december 2019

Een 46-jarige man is schuldig aan een poging tot doodslag van een vader en zijn zoon op de Albert Cuypmarkt. Ook heeft hij de moeder met een mes bedreigd. Omdat de man in een psychose verkeerde, wordt hij ontslagen van alle rechtsvervolging. Wel wordt hij veroordeeld tot tbs met voorwaarden.

Diepe snijwonden

Zowel de 46-jarige man als zijn slachtoffers bezitten een winkel in de Albert Cuypstraat. Op een drukke zaterdagmiddag in maart 2019 stak de man de vader en zoon ogenschijnlijk uit het niets neer met een mes. Hij stak meerdere malen op hen in. Beide mannen liepen diepe snijwonden op. Ook bedreigde de man de moeder met zijn mes.

Psychose

Uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek blijkt dat de man tijdens de steekpartij in een psychose verkeerde en werd geleid door wanen. De rechtbank is het met de deskundigen eens dat de steekpartij hem daarom niet kan worden toegerekend. Daarom wordt hij ontslagen van alle rechtsvervolging.

Verplichte opname in kliniek

Omdat de kans groot is dat de man zonder behandeling opnieuw tot gewelddadig gedrag komt, wordt hem wel tbs met voorwaarden opgelegd. Daarbij is hij onder meer verplicht zich te laten opnemen in een forensisch psychiatrische kliniek. Hij moet daarbij alle aanwijzingen van de artsen en de reclassering opvolgen.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken