Laden...

Tot 15 jaar gevangenisstraf voor medeplegen invoer enorme hoeveelheden cocaïne

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Tot 15 jaar gevangenisstraf voor medeplegen invoer enorme hoeveelheden cocaïne
Amsterdam, 31 oktober 2023

Een 37-jarige en 45-jarige man zijn veroordeeld tot respectievelijk 10 jaar gevangenisstraf en 15 jaar gevangenisstraf voor onder andere medeplegen van invoer van enorme hoeveelheden cocaïne in containers met verschillende dekladingen vanuit Zuid-Amerika naar Nederland.

De 37-jarige man is veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van invoer van 741, 1500 en 200 kilo cocaïne in containers met verschillende dekladingen vanuit Zuid-Amerika naar Nederland, en het bewerken en verwerken van 18 blokken cocaïne in een loods in Hoofddorp. Hij vervulde daarbij een logistiek-coördinerende rol. De rechtbank spreekt hem vrij van het bezit van 86 kilo cocaïne, een vuurwapen en munitie, omdat op basis van het dossier niet kan worden vastgesteld dat hij daarover op de tenlastegelegde datum wetenschap en beschikkingsmacht had.

De 45-jarige man is veroordeeld tot een 15 gevangenisstraf voor medeplegen van invoer van 1703 en 1500 kilo cocaïne en een poging tot invoer van 2903 kilo cocaïne in containers met verschillende dekladingen vanuit Zuid-Amerika naar Nederland. De man was een van de investeerders in deze transporten en bepaalde mede in welke transporten werd geïnvesteerd. Ook maakte hij zich schuldig gemaakt aan het (gewoonte)witwassen van meer dan 12 miljoen euro. Uitspraken