Laden...

Tot 9 jaar gevangenisstraf in drugszaak waarin procesafspraken zijn gemaakt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Tot 9 jaar gevangenisstraf in drugszaak waarin procesafspraken zijn gemaakt
Amsterdam, 20 maart 2023

In een strafzaak over grootschalige cocaïnehandel heeft de rechtbank Amsterdam een 49-jarige man veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf. Twee andere mannen kregen elk 4 jaar gevangenisstraf opgelegd. In de vonnissen is rekening gehouden met afspraken over de hoogte van de straffen, die door de officier van justitie en de verdediging zijn gemaakt.

De 49-jarige man is veroordeeld voor vier drugstransporten in de periode 2015 tot 2020, met in totaal bijna 1.700 kilo cocaïne. Hij speelde een belangrijke leidinggevende en organiserende rol. De twee andere mannen legden aan hem verantwoording af. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan het invoeren van twee grote hoeveelheden cocaïne in 2015, in totaal ongeveer 273 kilo. De groep gebruikte PGP-software om met elkaar te communiceren. Deze berichten betroffen een belangrijk onderdeel van de bewijslast.

Procesafspraken

Het Openbaar Ministerie heeft procesafspraken gemaakt met de drie mannen. Die hielden kort gezegd in dat de verdediging geen onderzoekswensen zou indienen en geen bewijsverweren zou voeren, en dat de officier van justitie een gevangenisstraf van negen jaar zou vorderen voor de 49-jarige man en gevangenisstraffen van 4 jaar voor de andere twee mannen. De rechtbank is van oordeel dat dit passende straffen zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Uitspraken