Laden...

Tweede Pro-formazitting rechtszaak dood Peter R de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Tweede Pro-formazitting rechtszaak dood Peter R de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 16 november 2021

Op maandag 6 december 2021 vindt in de rechtbank Amsterdam de tweede pro-formazitting plaats in de strafzaak Iraklia, over de dood van Peter R. de Vries. De zitting start om 10.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280.

Pro-formazitting

Tijdens de pro-formazitting zal in ieder geval gesproken worden over de stand van het onderzoek en over eventuele onderzoekswensen van de advocaten van de twee verdachten die in deze zaak vastzitten. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in een van de videozalen in de rechtbank. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden.

Door de coronamaatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Hoewel de rechtbank zich ervoor inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is. Enkele dagen voor de zitting ontvangt u bericht of u de zitting bij kunt wonen.

In verband met de privacy van de betrokkenen en de veiligheid is er geen livestream van de zitting.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 30 november om 12.00 uur.

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden.

Meer informatie

Meer informatie over de zaak staat op www.rechtspraak.nl/peterrdevries.

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken