Laden...

Tweede 'pro forma' zaak Derk Wiersum: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Tweede 'pro forma' zaak Derk Wiersum: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 21 februari 2020

Op woensdag 4 maart vindt de tweede pro-formazitting plaats in de strafzaak over de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum. De zitting begint om 13.30 uur in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank aan de Zuidermolenweg 1 in Amsterdam Osdorp.

In deze zaak staan drie verdachten terecht. Tijdens de komende pro-formazitting wordt alleen gesproken over de zaak tegen één van hen, Anouar T. Hij wordt verdacht van medeplegen van moord en van heling.

Informatie voor de pers: accreditatieregeling

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren te accrediteren. Dit kan tot uiterlijk maandag 2 maart 12.00 uur en uitsluitend per e-mail via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Informatie voor de pers: beeld- en geluidsopnames

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers heeft de rechtbank besloten dat van de zitting alleen geluidsopnames mogen worden gemaakt. Beeldopnames van de zitting zijn niet toegestaan. Media die geluid van de zitting willen opnemen, dienen hiervoor vooraf toestemming te krijgen van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

In de hal van de Bunker mogen door journalisten wel interviews op camera worden opgenomen. Ook hier geldt dat dit alleen is toegestaan na toestemming van de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam. Zonder toestemming is het verboden om foto’s, video’s en geluidsopnames te maken.

Informatie voor publiek: live videoverbinding

De behandeling van de zaak is openbaar. Belangstellenden kunnen de zitting dan ook bijwonen. De ruimte op de publieke tribune in de Bunker is echter zeer beperkt en journalisten hebben voorrang op het overige publiek. Er is dan ook geen garantie dat u naar binnen kunt.

Daarom wordt er voor het publiek een videozaal opengesteld in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Hier is de zitting live te volgen. Het is niet nodig om u vooraf aan te melden. Wel moet u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. De zaal gaat kort voor de start van de zitting om 13:30 uur open voor publiek. De rechtbank is gevestigd aan de Parnassusweg 220, de hoofdingang ligt aan de Fred. Roeskestraat.

Voor publiek is het in zowel de Bunker als in de gehele rechtbank aan de Parnassusweg verboden om foto’s, video’s en geluidsopnames te maken. In de videozaal in de rechtbank aan de Parnassusweg mogen mobiele telefoons en andere (draagbare) communicatiemiddelen niet ingeschakeld zijn. In de Bunker mag publiek überhaupt geen telefoon, laptop of andere communicatiemiddelen mee naar binnen nemen. Er zijn geen kluisjes beschikbaar om spullen in op te bergen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of stuur een e-mail.

Zie ook: zaak Pulheim.

Uitspraken