Laden...

Uitspraak in de rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Uitspraak in de rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 29 mei 2024

Op woensdag 12 juni 2024 doet de rechtbank Amsterdam uitspraak in de strafzaak Iraklia/Hendon, het onderzoek naar de dood van Peter R. de Vries. 

In deze zaak staan 9 personen terecht: de vermoedelijke schutter en de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto (onderzoek Iraklia), de vermoedelijke opdrachtgever(s) en andere betrokkenen bij de schietpartij (onderzoek Hendon). 

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij moord op Peter R. de Vries en/of van deelname aan een criminele organisatie. De zitting start om 11.00 uur in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam Osdorp.

Informatie voor de pers

Journalisten die de uitspraak willen bijwonen, dienen zich uiterlijk vrijdag 7 juni 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam via e-mail.

Gezien de beperkte ruimte in De Bunker kan de afdeling Communicatie genoodzaakt zijn om een selectie te maken in het aantal journalisten per medium dat de uitspraak in De Bunker kan bijwonen.

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Beeld en geluid van de uitspraak is beschikbaar via de pool, die in handen is van de NOS. Media kunnen rechtstreeks contact met de NOS opnemen via productie@nos.nl of 035-6778052.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de uitspraak volgen in een van de videozalen in de rechtbank aan de Parnassusweg 280. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is niet mogelijk om een plek te reserveren. Hoewel de rechtbank zich inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt zonder toestemming een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie. 

Meer informatie

Lees meer over de zaak op www.rechtspraak.nl/peterrdevries of neem contact op met de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam via e-mail.

Uitspraken