Laden...

Uitspraak in rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Uitspraak in rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 04 juli 2022

Op donderdag 14 juli 2022 doet de rechtbank Amsterdam uitspraak in de strafzaak Iraklia, over de dood van Peter R. de Vries. De zitting start om 10.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280. 

Informatie voor belangstellenden

De uitspraak zal live worden uitgezonden door de NOS. Ook andere media worden in de gelegenheid gesteld de uitspraak live uit te zenden. Houd hiervoor de berichtgeving van deze media in de gaten. 

Belangstellenden kunnen de uitspraak ook volgen in een van de videozalen in de rechtbank. Vooraf aanmelden is niet nodig.

In de gehele rechtbank geldt voor publiek een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Informatie voor de pers

Journalisten die de uitspraak willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 12 juli om 09:00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden via 035 677 80 52 of productie@nos.nl.

De NOS zal de uitspraak live uitzenden. Media die de uitspraak ook live willen uitzenden, kunnen hiervoor eveneens rechtstreeks contact opnemen met de NOS. 

Meer informatie

Meer informatie over de zaak staat op Strafzaak Iraklia

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken