Laden...

Uitspraak in rechtszaak dood Peter R. de Vries uitgesteld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Uitspraak in rechtszaak dood Peter R. de Vries uitgesteld
Amsterdam, 11 juli 2022

De rechtbank doet aanstaande donderdag 14 juli geen uitspraak in de strafzaak Iraklia. Er volgt eerst een pro-formazitting en in het najaar is er een regiezitting. Een nieuwe uitspraakdatum is nog niet bekend.

Nieuwe stukken moeten worden gevoegd

Aanvankelijk zou de rechtbank aanstaande donderdag uitspraak doen. Vorige week stuurde het OM een aantal nieuwe stukken toe aan de rechtbank en de verdediging. Tijdens een ingelaste zitting deze maandagochtend bepaalde de rechtbank dat de nieuwe stukken aan het dossier moeten worden toegevoegd omdat ze van belang kunnen zijn voor het oordeel van de rechtbank in de zaak. Ook vindt de rechtbank dat de verdediging in de gelegenheid moet worden gesteld naar aanleiding van de stukken eventuele onderzoekswensen in te dienen. Hierdoor is het niet mogelijk om de geplande uitspraak op 14 juli door te laten gaan.

Nieuwe zittingen

Eerst volgt een pro-formazitting. In het najaar wordt een regiezitting gehouden. Dan zal de verdediging eventuele onderzoekswensen kunnen indienen. Zodra de data van deze zittingen bekend zijn, zullen deze worden gepubliceerd op Strafzaak Iraklia.

Meer informatie

Meer informatie over de zaak staat op Strafzaak Iraklia

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken