Laden...

Uitspraak in strafzaak over overval op waardetransport Amsterdam-Noord: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Uitspraak in strafzaak over overval op waardetransport Amsterdam-Noord: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 22 maart 2023

Op maandag 3 april 2023 doet de Rechtbank Amsterdam uitspraak in de strafzaak over een gewelddadige overval op een waardetransport. De overval vond plaats op 19 mei 2021 in Amsterdam-Noord en eindigde in Broek in Waterland. De zitting start om 13.30 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 31 maart, om 10.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden via 035 677 80 52 of productie@nos.nl.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in de rechtbank zelf. In de rechtbank wordt voor belangstellenden een zittingszaal ingericht als videozaal. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is niet mogelijk om een plek te reserveren. Hoewel de rechtbank zich ervoor inspant zo veel mogelijk belangstellenden te kunnen ontvangen, kan helaas niet worden gegarandeerd dat er voor iedereen een plek beschikbaar is.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozaal voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Uitspraken